Kuka minä olen?

Olen Feministisen puolueen puheenjohtaja ja yksi sen perustajista. Nyt olen myös puolueen ensimmäinen kaupunginvaltuutettu ja Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Ennen politiikkaan ryhtymistä toimin useita vuosia Naisasialiitto Unionissa: viisi kautta sen puheenjohtajana, mutta aikoinaan myös Tulva-lehden AD:na. Ammatiltani olen graafinen suunnittelija ja visuaalinen journalisti, olen valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Ennen Aaltoa, tai Taideteollista korkeakoulua, opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Asun Sörnäisissä lapseni ja kahden kissan kanssa.

Kansalaisvaikuttaminen on aina ollut osa minua. Se alkoi 14-vuotiaana kun kampanjoin koulussani eläinkokeita vastaan ja jatkui kun löysin feministisen ajattelun ja paikkani feministisessä järjestössä. Viimeisen kahden vuoden aikana Helsingin kaupunginvaltuustossa olen tehnyt töitä helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaamiseksi, sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi ja paperittomien aseman parantamiseksi. Feministisen puolueen puheenjohtajana olen pyrkinyt aktiivisesti vaikuttamaan julkiseen keskusteluun niin, että tila puhua syrjimättömyydestä ja kaikkia koskevista ihmisoikeuksista laajenisi.

näitä olen ollut mukana tekemässä

Ammattini ei ole poliittinen, mutta suunnittelijana työni on kehitellä ideoita ja ratkaista ongelmia. Näistä taidoista on ollut minulle apua aktivismissani ja politiikassa, ja se on johtanut muun muassa seuraavien hankkeiden syntyyn – tietysti yhdessä muiden kanssa:

Feministisen puolueen perustaminen, 2016
Save Syria -rauhanmarssi ja varainkeruukonsertti, 2016
Refugee Welcome Package -projekti, 2015
Naisasialiitto Unionin tarjoama romanien hätämajoitus, 2015
Pro Arte -liike Taideteollisen korkeakoulun puolesta, 2008
Feministisen Tulva-lehden perustaminen, 2002
Naisten kaupunki -tapahtumat, 1996–2000

Muita faktoja minusta

Olen syntynyt Vantaan Koivukylässä, Helsingissä olen asunut 10-vuotiaasta asti. Puhun englantia ja ranskaa sujuvasti, ruotsia välttävästi. Harrastan musiikkia, kirjoja, sukeltamista ja matkustamista: olen kiertänyt maailman ympäri, opiskellut Pariisissa ja tehnyt töitä Lontoossa. Ilmastonmuutoksen johdosta joudun miettimään harrastuksiani uudelleen. Helsingin luontoalueista pidän eniten Vanhankaupunginlahdesta, Kallvikistä ja Mustikkamaasta. Paras pyöräreitti kulkee Vantaanjokea pitkin pohjoiseen ja sieltä Keskuspuiston kautta takaisin. Lempikahvilani on Café Engel, jossa olen käynyt 18-vuotiaasta asti. Olen kasvissyöjä, mutta vain toiveissani vegaani. Lempibändini on the National.